Så fungerar din anläggning

Solenergi är en energikälla som är förnybar, hållbar och tillgänglig för alla. Hos oss får du ett solcellssystem av högsta kvalitet, inklusive montering och installation. Vi hjälper dig att producera och sälja egen förnybar energi.

Så här fungerar din solcellsanläggning

Solenergi är ett hållbart alternativ som ger ett fast elpris i minst 25 år. Efter att vi har hjälpt dig med installation och drift av ditt eget solcellssystem fungerar det i princip underhållsfritt.

Ett solcellssystem består av flera solcellsmoduler (vanligtvis 1×1,65 m). Du kan montera dina solcellsmoduler i serie. Det betyder att ditt solcellssystem kan i princip bli hur stor som helst, beroende på utrymmet du har hos dig. Du kan placera ditt solcellssystem både vertikalt och horisontellt och därmed anpassa det efter olika typer av tak, fasader eller ytor.

Solceller omvandlar ljus till elektricitet genom ett tunt lager halvledarmaterial, ofta kisel, inneslutet mellan en glas-skiva och polymerresin. När solljus träffar på elektroner i halvledarmaterialet laddas de med energi. Elektronerna börjar flöda genom materialet och genererar likström. En växelriktare omvandlar sedan likströmmen till 230V växelström så att den kan anslutas till ditt elnät.

Kilowattpeaks och kilowattimmar

Solceller mäts i kilowattpeaks (kWp). Måttet visar på hur mycket energi dina solceller kan generera när de fungerar som bäst (t.ex. i mitten av en solig dag). Den totala mängden el som ditt system genererar på ett år mäts i kilowattimmar (kWh).

vivint-solar-9CalgkSRZb8-unsplash