Viktigt att veta innan du gräver

Du som ska gräva på gator, i trädgården, vid tomtgränsen eller på skogs- och ängsområden måste först ta reda på var det går ledningar och kablar. Vi hjälper dig med att ditt grävarbete bli rätt.

Ring oss innan du gräver

Innan du borrar, gräver eller spettar i marken måste du först ta reda på vad som finns i marken. Du behöver veta var både våra och andras kablar finns på den tomt där grävarbetet ska göras.

Kontakta oss så kommer vi till dig och markerar kablarna direkt på plats. Beställning om utsättning bör ske 3 dagar före tänkt grävstart.

Du kan beställa en kabelanvisning via telefon på 0321-530 200 hos oss, eller så kan du använda ledningskollen.se. Där får du snabbt och enkelt all information om var ledningar finns.

Ha koll på dina kablar

Du kan beställa en kabelanvisning via ledningskollen.se, helst tre dagar före du börjar gräva. Ledningskollen förmedlar kontakten med de nätägare som behöver märka ut sina kablar eller ledningar.

Så här gör du:

Genom att använda Ledningskollen skickas en förfrågan till alla ledningsägare som har ledningar i ditt område och du får sedan kartor med markerade ledningar hemskickade till dig. På Ledningskollens startsida finns dessutom en introduktionsfilm som visar hur deras tjänst fungerar.

Kom alltid ihåg:

Kontrollera först – gräv sen!

Ring oss innan du gräver och kontakta oss på 0321-53 02 00 om du har ytterligare frågor.