Så ändrar du din säkring

Behöver du ändra din säkring eller informera din installatör? Här hittar du allt du behöver veta om du vill göra en säkringsändring, samt all information för din installatör om för- och färdiganmälan.

Ändra storlek på din huvudsäkring

Det är viktigt att ha rätt säkringsnivå så att du betalar för den effekt du verkligen behöver – och inte mer.

Storleken på din huvudsäkringen anger vilken maxieffekt i ampere (A), som är möjlig för dig att använda. Den är samtidigt grunden för abonnemangets fasta avgift.

Behöver du öka effekten på din säkring? Då ska du säkra upp. Har du högre säkring än du behöver? Då kan du säkra ned.

Så här gör du:

  • för att ändra din huvudsäkring så måste du anlita en auktoriserad elinstallatör
  • installatören anmäler förändringen till oss och utför sedan arbetet hos dig.

En uppsäkring kräver alltid att vi gör en utredning innan arbetet kan genomföras. Detta gör vi för att säkerställa att din servis och vårt elnät har tillräcklig kapacitet.

Visste du att vi på Östra Kinds Elkraft kan hjälpa dig som auktoriserad elinstallatör? Du är välkommen att kontakta oss för en offert för din installation.

Vad kostar det?

Du betalar inget till oss om du sänker storleken på din huvudsäkring. Vill du öka din huvudsäkring inom det nuvarande intervall (se anslutningsavgifter), kostar det heller inget – förutsatt att utredningen visat att de finns tillräcklig kapacitet.

Om du däremot vill öka din huvudsäkring över nuvarande intervall och en ökad kapacitet krävs, tillkommer en ny anslutningsavgift (se anslutningsavgifter).

Hur lång tid tar det?

När huvudsäkringen väl är på plats justerar vi din elnätsavgift på nästa faktura. Du kan ändra storleken på din säkring max en gång per år.

Blanketten för föranmälan och färdiganmälan hittar du här

Dokument och blanketter

Behöver du hjälp av en auktoriserad elinstallatör?

Vi på Östra Kinds Elkraft är auktoriserade elinstallatörer och hjälper dig gärna. Kontakta oss!