Våra solceller – din energi

Här har vi samlat all viktig information till dig som vill komma igång med egenproducerad solenergi. Vi hjälper dig att både producera och sälja din solel.

Enkel

Paketet Enkel är för dig som önskar solceller med hög kvalité till en låg kostnad. Har du gott om yta att installera exempelvis solceller på ditt tak, hus eller garage? Då passar detta erbjudande just dig:

 • Blåa polykristallina paneler på 360W
 • Paket med växelriktare, infästningsmaterial inklusive installation
 • Prisexempel: Kontakta oss för pris.

   

Standard

Detta är vårt vanligaste paket som passar till det mesta, med en optimerare som även klarar av delskuggning av din anläggning. Snyggt, enkelt och effektivt:

 • Helsvarta monokristallina paneler på 395W
 • Paket med optimerare, växelriktare, infästningsmaterial inklusive installation
 • Prisexempel: Kontakta oss för pris.

Exklusiv

Paketet Exklusiv erbjuder mest solel per kvadratmeter på ditt tak och ger mest solel även om du inte har så stor takyta. För dig som vill ha vår mest effektiva produkt:

 • Helsvarta monokristallina paneler på 435W
 • Paket med optimerare, växelriktare, infästningsmaterial inklusive installation
 • Prisexempel: Kontakta oss för pris.

Låt solen skina för dig

Solenergi är en energikälla som är förnybar, hållbar och tillgänglig för oss alla. Redan i 2017 började vi installera solceller i vårt elnät. De första anläggningarna vi installerade var våra egna anläggningar på Gundlabo.

Där har vi idag sammanlagt fem anläggningar som består av olika sorts paneler och växelriktare. Den sammanlagda effekten ligger på 56 kW och vi producerar lika mycket el som vi själva förbrukar i föreningens lokaler. Solenergin som vi producerar på Grundlabo gör oss självförsörjande över året.

I hela vårt elnät har vi just nu över 130 stycken producerande anläggningar som under 2021 tillsammans producerade 960 000 kWh ren energi ut på nätet. Man får komma ihåg att all den energi som anläggningsinnehavarna konsumerar själva inte mäts utan tillkommer totalt.

Vill du veta mer om våra befintliga anläggningar? Du är välkommen till oss på Gundlabo och titta på våra referensanläggningar. Ring gärna innan för att vara säker på att vi är tillgängliga för att möta upp och hjälpa dig.

Vill du installera solceller hemma?

Östra Kinds Elkraft erbjuder olika solcellssystem av högsta kvalitet, inklusive montering och installation. Vi projekterar och anpassar varje anläggning utifrån dina förutsättningar. Vårt mål är att alltid säkerställa en hög kvalité och lång livslängd för din solcellsanläggning. Därför beräknar vi också hållfastigheten hos dig mot snö och vind som passar vårt nordiska klimat.

Vi installerar anläggningar i och omkring vårt närområde. Kontakta oss för fri offert!

Effektgaranti på mer än 25 år

Tillsammans med världens tredje största solcellsgrossist har vi tagit fram olika högkvalitativa produktpaket. Samtliga paneler vi köper in är monterade i Europa och anpassade för att klara vårt hårda nordiska klimat.

Alla Paneler har minst 25 års effektgaranti. Detta innebär att panelerna garanterar att ge minst 80% av sin ursprungliga effekt efter 25 år i drift. Själva växelriktarna till våra system har minst 12 års garanti.

solceller4

Förnybar och lönsam

Elen som dina solceller producerar kan du själv förbruka eller mata in på elnätet. Överskottselen, alltså elen du inte använder, levereras automatiskt ut på elnätet. Den kan du sedan sälja till oss – och vi säljer vidare den till din granne.

Kontakta oss för fri offert på solceller!

Kontakta oss för fri offert för just ditt tak, enligt dina önskemål och förutsättningar! Önskar ni hjälp med finansiering så erbjuder våra lokala samarbetspartners bra villkor för solcellslån.